Beurer is een merk met allerlei gezondheidsproducten en zo ook bloeddrukmeters. In dit artikel delen we onze favorieten met je, inclusief de specificaties en voor- en nadelen van deze bloeddrukmeters.
Beurer BM93 bloeddrukmeter
Allereerst de BM93 van Beurer. Een bloeddrukmeter voor de bovenarm, welke fungeert als bloeddrukmeter en hartslagmeter in één.
Specificaties
Een bloeddrukmeter die werkt met een app om je metingen inzichtelijk te maken en zodat je zelf jouw metingen niet hoeft bij te houden. Met behulp van de ingebouwde ECG elektrodes kun je zelf eventuele hartritmestoornissen waarnemen. En wanneer je de manchet om je bovenarm bevestigt, kun je een bloeddrukmeting doen. Wanneer de manchet niet goed zit, krijg je een melding. Dit om de betrouwbaarheid van de metingen te waarborgen.
Vervolgens zie je op het scherm jouw resultaten, in cijfers en in een kleurenschaal. Zo zie je in een oogopslag hoe jouw bloeddruk ervoor staat. Wanneer je in de rode zone zit, is de bloeddruk te hoog. Deze informatie wordt opgeslagen in de app. Een bloeddrukmeter met ruimte voor 2 geheugenprofielen en 60 geheugenplaatsen.
De meter werkt op standaard batterijen en is voorzien van een indicator voor het batterijniveau. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ook werkt de bloeddruk meter met een gemiddelde berekening op basis van: 7 avonden of ochtenden, alle metingen, de laatste 3 metingen, hele dag, middag, ochtend, etc. De keuze is reuze.
Voordelen
Een van de belangrijkste voordelen van deze bloeddrukmeter is dat deze meter zowel bloeddruk als hartslag meet, voor een volledig beeld van je gezondheid. Maar ook dat je je gegevens eenvoudig kan bewaren in de app en dat je een melding krijgt wanneer de manchet niet goed om je arm zit, voor extra betrouwbaarheid.
Nadelen
Een nadeel van deze bloeddrukmeter is dat hij nog niet getest is op betrouwbaarheid door de STRIDE BP van de Nederlandse Hartstichting.
Beurer BM54 bloeddrukmeter
Ook deze bloeddrukmeter is een meter met een overdrachtsfunctie naar een app. Eens kijken wat deze meter nog meer voor specificaties heeft.
Specificaties
Deze bloeddrukmeter lijkt qua functies erg op de BM93, maar het is de geupgrade versie van de BM44. De BM54 is een bloeddrukmeter (en hartslagmeter) die ook te koppelen valt met de HealthManager app van Beurer. Hiermee kun je je metingen bewaren in een overzicht. Verder is de meter voorzien van een universeel manchet en meet hij ook gemiddelden voor een nauwkeurig resultaat. Het grootste verschil met de BM93 is dat deze meter voorzien is van 2 gebruikersprofielen. Dit maakt het mogelijk om de meter met meer personen te gebruiken. Tot slot heeft ook deze meter 60 geheugenplaatsen, voor wanneer je de app niet wilt gebruiken.
Voordelen
De voordelen van de BM54 zijn dat je dit apparaat kan gebruiken met twee gebruikersprofielen, waardoor je hem makkelijk met meerdere personen kan gebruiken. En ook dat het scherm eenvoudig af te lezen valt, inclusief gemiddelde waarden voor een realistisch beeld. Ook deze meter meet hartslag en bloeddruk, voor een volledige weergave van de gezondheid. En de resultaten sla je eenvoudig op via de app.
Nadelen
Een nadeel van deze bloeddrukmeter is dat ook deze meter nog niet getest is op betrouwbaarheid door de STRIDE BP van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast vinden gebruikers het jammer dat ze het slangetjes iedere keer moeten loskoppelen wanneer ze de bloeddrukmeter opbergen in het bijgeleverde hoesje.
Beurer BM44 bloeddrukmeter
Last but not least, de BM44 bloeddrukmeter van Beurer. De meest simpele versie in het rijtje, maar daarom niet minder goed.
Specificaties
De BM44 is een bloeddrukmeter waarmee je met één druk op de knop je hartslag en bloeddruk kan meten. Hij is voorzien van een blauwverlichte monitor, waarmee je gemakkelijk de belangrijke waarden afleest. Het enige wat je hoeft te doen is de manchet om je arm doen en de knop indrukken. Het scherm is onder andere voorzien van een kleurenschaal, zodat je snel zelf kan zien in welke WHO-classificatie je zit. En indien er sprake is van een onregelmatige hartslag, dan zie je dit ook direct door het icoontje onderin het scherm. Een simpele bloeddrukmeter die zijn werk doet.
Voordelen
Het fijne aan deze bloeddrukmeter is dat er weinig aparte functies opzitten, wat de metingen eenvoudig maakt. Dankzij de kleurenschaal zie je meteen in welke classificatie je valt en je hoeft maar één knopje in te drukken om te meten. Verder meet ook deze bloeddrukmeter de hartslag en bloedruk, voor een volledig beeld.
Nadelen
In vergelijking met de andere meters in dit artikel, is het jammer dat deze meter geen overdrachtsfunctie heeft en daardoor niet samenwerkt met een app. En ook beschikt deze meter over weinig geheugenplaatsen, zelfs maar één. Je zal de metingen dus met de hand bij moeten houden. Verder benoemen gebruikers dat ze het lastig vinden dat ze het slangetje iedere keer opnieuw moeten koppelen. Hij past niet met slangetje en al in het hoesje.
Beurer Bloeddrukmeters: Onze Conclusie
Kortom, drie bloeddrukmeters van Beurer die allemaal hun werk goed doen. Het is vooral een kwestie van waar je zelf naar op zoek bent. Wil je een model dat beschikt over een detector die ziet of de manchet goed zit? Ga voor de Beurer BM93. Liever een model dat door meerdere personen gebruikt kan worden? Dan past de Beurer BM54 goed bij je. Of toch een model dat simpel werkt, zonder poespas en appjes, dan is de Beurer BM44 afdoende.