Bloeddrukmeter kopen: de 3 beste bloeddrukmeters vandaag

Het meten van de bloeddruk komt in de medische wereld om de haverklap voor. Gelukkig moet dit tegenwoordig in de praktijk niet meer door verpleegsters of artsen worden uitgevoerd. Het opmeten van een bloeddruk kan ook worden gedaan binnenskamers in de eigen vertrouwde omgeving, tenminste als je van plan bent om een dergelijk apparaat aan te kopen. Het meten bij je thuis biedt het grote voordeel dat het niet eenmalig is dat je de bloeddruk meet, maar dat je op regelmatige basis de stand van zaken kan opvolgen. Je bloeddruk meten is één van die indicatoren, die een blauwdruk vormen over je gezondheid in het algemeen. Op deze pagina ‘Bloeddrukmeter kopen: de 3 beste bloeddrukmeters uitgelicht’ lees je meer waar je op moet letten bij de aankoop ervan. Volgende bloedrukmeters staan momenteel in de schijnwerpers: 1. OMRON X7 Smart bloeddrukmeter, 2. Omron Evolv bloeddrukmeter en 3. Medisana BU 542 Connect bloeddrukmeter.

Welke bloeddrukmeter werkt het beste?

Je hebt 2 verschillende types bloeddrukmeters: de pols bloeddrukmeter en de armbloedrukmeter. De voor- en nadelen in een notendop even op een rijtje zetten:

Pols bloedrukmeter

Voordelen
+ Zijn veel lichter
+ Makkelijk mee te nemen wanneer je op reis bent
+ Nemen weinig ruimte in beslag

Nadelen
– Gevaar voor onnauwkeurige meting
– Pols moet heel nauwkeurig worden gepositioneerd

Arm bloedrukmeter

Voordelen
+ Zijn duidelijk minder vatbaar voor het weergeven van onnauwkeurige metingen omdat de bloeddrukmeter ter hoogte van het hart kan worden geplaatst
+ Over het algemeen robuuster dan een pols bloeddrukmeter

Nadelen
– Is niet zo eenvoudig te hanteren
– Het geeft je minder vrijheid om te bewegen

Hoe lang duurt het om een bloedruk te meten?

Dit hangt een beetje af van welk apparaat je hebt aangeschaft. Arm bloeddrukmeters nemen door de band genomen iets meer tijd in beslag. De tijdspanne schommelt tussen de 20 en 60 seconden. Pols bloeddrukmeters geven in de meeste gevallen een snellere meetwaarde af. Bij de aankoop speelt die duurtijd wel een belangrijke rol als je niet teveel tijd wil spenderen aan het meten van je bloeddruk. Hou daar dus wel degelijk rekening mee.

Bloeddrukmeters voor één of meerdere personen

Bepaalde bloeddrukmeters houden de gegevens van 1 gebruiker bij. Andere bloeddrukmeters kunnen zelfs tot 6 verschillende personen alle resultaten optekenen. De eventuele mogelijkheid om een meetwaarde op te slaan voor meerdere personen biedt dus enorm veel voordelen, afhankelijk van welk budget je er aan wil besteden. Wat precies geschikt is voor je eigen wensen, zal je zelf moeten beslissen en bepalen. Misschien wil je de persoonlijke meetinformatie met je verpleegster of arts delen.

Bloedrukmeter en de link naar je smartphone

Sommige bloeddrukmeters kunnen een connectie maken via Bluetooth met je tablet of smartphone. Dit is een leuk item als je je gegevens elektronisch wil opslaan en bijhouden. Deze functietool is uiteraard een handige bijkomstigheid als je bijvoorbeeld verschillende gezondheidsbulletins in je smartphone samen wil brengen.

Onregelmatige hartslag detecteren

Sommige bloeddrukmeters hebben een extra functionaliteit die je iets vertellen over aritmie. Dit is een aandoening wanneer je last hebt met het hartritme of met de snelheid van je hart. Aritmie kent meestal geen symptomen. Gelukkig is aritmie zeldzaam. Misschien acht je deze optie zelfs niet nodig.

Datum en tijd van elke meting

Ook bloeddrukmeters ondergaan een ware metamorfose qua technologie tegenwoordig. Zo heb je zelfs exemplaren die je eenvoudigweg aansluit met je pc via een usb stick. Sommige bloeddrukmeters beschikken over een optie die de tijd en de datum van elke meting registreren. Vrij handig als je deze gegevens in het vertrouwen wil delen met medici die je gezondheidstoestand opvolgen.

Deze 3 bloeddrukmeters zijn heel betrouwbaar in hun metingen:

1. OMRON X7 Smart bloeddrukmeter

Algemene productomschrijving

De a. OMRON X7 Smart bloeddrukmeter is een gevalideerde klinische bloedrukmeter die kan worden verbonden met Bluetooth via je smartphone of tablet. Het wordt door Europese cardiologen aangeraden om deze bloedrukmeters bij je thuis te gebruiken omwille van de nauwkeurigheid van het toestel. De bloeddrukmeter spoort atriumfibrilleren op. Deze medische term wordt in vele gevallen gebruikt om preventief hartritme stoornissen (vooral bij oudere mensen) na te gaan. Dit is in feite een kwaal die heel vaak niet wordt gedetecteerd en helaas kan leiden tot een grote kans op een embolie of beroerte. Dankzij de Intelli Wrap manchet hecht je deze manchet aan de bovenarm vast. Op deze manier geeft de Omron bloeddrukmeter waarheidsgetrouwe bloeddrukwaarden in elke positiestand in de omgeving van je bovenarm. Je kan trouwens 3 bloeddrukmetingen opeenvolgend doen met tussenpauzes van een halve minuut. Vervolgens wordt een gemiddeld resultaat van de metingen weergegeven. Via deze werkwijze krijg je een heel exact resultaat van de opgemeten bloeddruk.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten
+ Spoort automatisch een verkeerd aangebracht manchet op
+ Het apparaat zorgt ervoor dat je AFIB (atriumfibrilleren) kan opsporen
+ Het toestel beschikt over een dubbel LED scherm en is verbonden met een app
+ Werkt uiterst nauwkeurig en is heel betrouwbaar

Minpunten
– Een draadloze aansluiting is niet mogelijk

Technische specificaties in een notendop

 • Merk: Omron
 • Meting lichaamsonderdeel: bovenarm
 • Manchet en type: manchet met draad
 • Aanwezigheid bewegingssensor: ja
 • Gemiddelde meting: over 3 metingen
 • Meting aantal hartslagen per minuut: ja
 • Detecteert onregelmatige hartslag: ja
 • Meting ochtend hypertensie: ja
 • Gebruik van tablet / smartphone: ja
 • Compatibel besturingssysteem: iOS en Android
 • Bluetooth: ja

2. Omron Evolv bloeddrukmeter

Algemene productomschrijving

De b. Omron Evolv bloeddrukmeter is een draadloze bloeddrukmeter die je makkelijk koppelt met een (mobiele) app. Op deze manier kunnen de bloedwaarden uitstekend worden bijgehouden. Je drukt eenvoudigweg op ‘start’ en de Amron EVOLV meet je bloeddruk binnen een paar seconden. De resultaten van de meting worden gesynchroniseerd met je smartphone. Aan het resultaat moet je met deze bloeddrukmeter niet meer twijfelen. Het is een onomstootbaar feit dat 1 op de 3 personen onjuist de bloeddruk checken. De technologie van de Intelli Wrap zorgt voor 360 graden nauwkeurigheid, in elke positiestand van de bovenarm. Waarom dat 1 op de 3 mensen onhandig met een bloeddrukmeter omgaan heeft te maken met het feit dat de bloedrukmanchet moet worden omzwachteld boven de slagaders. Gelukkig heeft Omron hier gretig op ingespeeld om een oplossing te vinden met speciale technologie, zodat de meting altijd correct verloopt. De bijgeleverde app maakt connectie met de Omron Bluetooth Smart apparaten. Hierdoor kan je vrij gemakkelijk de verschillende meetwaarden nachecken en/of bewaren. De goede kwaliteit en minutieuze nauwkeurigheid maken van deze bloeddrukmeter een van de toppers die tegenwoordig voorhanden zijn in dit marktsegment.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten
+ Meet ochtendhypertensie (hogere bloeddruk als je wakker wordt)
+ Detecteert hartslag die onregelmatig is
+ Beschikt over een bewegingssensor
+ Compatibel met andere meetapparaten

Minpunten
– Kan alleen maar de resultaatmetingen van 1 persoon bijhouden

Technische specificaties in een notendop

 • Merk: Omron
 • Meting lichaamsonderdeel: bovenarm
 • Manchet en type: draadloze manchet
 • Aanwezigheid bewegingssensor: ja
 • Gemiddelde meting: over 3 meting
 • Meting aantal hartslagen per minuut: ja
 • Detecteert onregelmatige hartslag: ja
 • Meting ochtend hypertensie: ja
 • Gebruik van tablet / smartphone: ja
 • Compatibel besturingssysteem: met de apparaten van het ecosysteem dat de fabrikant ter beschikking stelt
 • Bluetooth: ja

3. Medisana BU 542 Connect bloeddrukmeter

Algemene productomschrijving

Het meten van de bloedruk doe je niet voor de fun. Maar met de c. Medisana BU 542 Connect bloeddrukmeter kan de meting op een eenvoudig manier worden uitgevoerd. Met de ondersteuning van de VitaDock+ app heb je alle gegevens in handbereik. Makkelijk te lezen cijfers, overzichtelijke knoppen en een eenvoudige bediening maken dat deze bloeddrukmeter alle verwachtingen inlost. Enkele slimme functietools herkennen een onregelmatige hartslag. Wanneer de smartphone niet in de buurt is, slaat de bloedrukmeter 250 metingen automatisch in het geheugen op van twee gebruikers. Ook wordt het gemiddelde van de 3 laatste metingen weergegeven. Via de app zet je de resultaten eenvoudig over naar je smartphone. De app is helemaal compatibel voor Android en iOS besturingssystemen. Hierdoor worden de meetresultaten van je bloeddruk nog iets overzichtelijker. Heldere grafieken laten zien hoe een gezonde levensstijl de bloeddruk beïnvloedt op middellange termijn.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten
+ Slaat 250 metingen in het geheugen op
+ Is compatibel zowel voor Android als voor iOS
+ Herkent een eventuele onregelmatige hartslag
+ Betrouwbaar en heel nauwkeurige weergave

Minpunten
– Geen fabrieksgarantie op termijn
– Detecteert niet een onjuiste aangebrachte manchet

Technische specificaties in een notendop

 • Merk: Medisana
 • Meting lichaamsonderdeel: bovenarm
 • Manchet en type: manchet met draad
 • Aanwezigheid bewegingssensor: nee
 • Gemiddelde meting: meet het gemiddeld over 3 metingen
 • Meting aantal hartslagen per minuut: ja
 • Detecteert onregelmatige hartslag: ja
 • Meting ochtend hypertensie: nee
 • Gebruik van tablet / smartphone: ja
 • Compatibel besturingssysteem: Android en iOS
 • Draadloos: nee