Bloeddrukmeters voor bovenarm: onze 3 favorieten

Als je een hoge bloeddruk hebt kan dit voor de bloedvaten en het hart schadelijke gevolgen hebben. Het is daarom verstandig om regelmatig je bloeddruk op te meten. Ergere klachten kunnen namelijk voorkomen worden als je hiermee op tijd naar de dokter gaat. Een hoge bloeddruk voel je niet; 2 op de 5 mensen hebben, zonder dat ze dit beseffen, last van een hoge bloeddruk.

Ben je de 40 gepasseerd? Dan wordt de kans op het krijgen van een hoge bloeddruk steeds hoger. Je kunt heel gemakkelijk je eigen bloeddruk meten met een bovenarm bloeddrukmeter voor om je bovenarm. Ben je op zoek naar een bloeddrukmeter voor thuis? In dit artikel zetten we de top 3 van onze favoriete bloeddrukmeters voor de bovenarm voor je op een rijtje.

De Omron Evolv bovenarm bloeddrukmeter

Deze bloeddrukmeter is de nieuwste van het merk Omron en is draadloos. Het apparaat werkt via de Omron connect app en bluetooth. Je hebt de app nodig om de metingen terug te kunnen zien en deze is gratis te downloaden in de appstore. Kenmerkend van een bloeddrukmeter van Omron is de intelli-wrap manchet. Dit type manchet heeft een voorgevormde koker en heeft tijdens het meten een 360 graden nauwkeurigheid. Een manchet die fout geplaatst wordt zorgt voor meetfouten, dit blijkt uit meerdere onderzoeken. Met dit type Manchet van Omron is dit onmogelijk.

Om dit model (en dan met name het geheugen) te kunnen gebruiken heb je een Android toestel of een iPhone nodig. De metingen die worden opgeslagen kun je namelijk niet teruglezen op het apparaat zelf; het display weergeeft de oude bloeddrukmetingen niet, alleen de meest recente. Wanneer je de bloeddrukmeter synchroniseert met de Omron Connect app kun je al je oude metingen weer terugzien.

Het intelli-wrap manchet

Het intelli-wrap manchet heeft twee voordelen;

  1. Het is er speciaal voor gemaakt om het meten van de bloeddruk comortabel te maken;
  2. Het is speciaal gemaakt om nauwkeurige metingen uit te voeren (360 graden).

Het manchet is gemaakt van een wat harder materiaal en is daarnaast voorgevormd. Dit zorgt ervoor dat de randen van de manchet minder snijden dan een manchet die van flexibeler materiaal is gemaakt. Als de bloeddruk hoog is, is het mogelijk om de manchet erg ver op te pompen. Dit kan echter zorgen voor een tintelend en onaangenaam gevoel in de arm. Doordat de manchet voorgevormd is, is dit vervelende gevoel minder.

Daarnaast meten de intelli-wrap manchetten 360 graden nauwkeurig. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die thuis hun bloeddruk opmeten, dat dit niet goed uitgevoerd wordt. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een manchet die niet juist omgelegd is. Het intelli-wrap manchet maakt dit onmogelijk; het heeft geen zwakke plekken.

OMRON X4 Smart bovenarm bloeddrukmeter

Dit model komt ook uit de collectie van Omron. Ook dit model is voorzien van de intelli-wrap manchet. Het X4 Smart model heeft een geheugen voor twee gebruikers. Per gebruiker kunnen er 60 metingen worden opgeslagen in het geheugen. Je kunt de X4 Smart heel eenvoudig koppelen aan je smartphone, zodat je je metingen altijd bij de hand hebt.

Ook met de X4 Smart is het dus mogelijk om je bloeddrukmeter te synchroniseren met de Omron Connect app. Al je metingen kun je op deze manier bij je houden en op ieder gewenst moment terugzien. Ook is het mogelijk om de bloeddrukmetingen in PDF formaat naar je arts door te sturen. Dit type bloeddrukmeter is compact en klein van formaat, je neemt het dus eenvoudig met je mee. Standaard wordt de X4 Smart met een dubbele manchet maat geleverd die voorgevormd is. De maten waarin dit type geleverd wordt is M/L.

Omdat deze bloeddrukmeter wordt geleverd met een dubbele maat manchet, is het niet meer nodig om een grotere manchet aan te schaffen. Bijna iedereen kan gebruik maken van deze maat manchet. Het is speciaal ontworpen om de meting zo comfortabel mogelijk uit te voeren. Het intelli-wrap manchet heeft als belangrijk kenmerk dat het geen zwakke plek heeft. Hierdoor is het dus onmogelijk om een foute meting uit te voeren. De meeste foute metingen worden namelijk veroorzaakt door een verkeerd geplaatste manchet. Het intelli-wrap manchet geeft een melding op het display wanneer deze niet goed zit.

Medisana BU 542 Connect bovenarm bloeddrukmeter

Je bloeddruk opmeten is niet iets wat je doet, omdat je het leuk vindt. De BU 542 Connect van Medisana is ontworpen om het zo eenvoudig mogelijk voor je te maken. Dankzij jarenlange ervaring heeft Medisana een veilige EU gecertificeerde en slimme bloeddrukmeter ontwikkelt die toegankelijk is voor iedereen. De cijfers zijn goed leesbaar, het apparaat heeft duidelijke knoppen en de bediening is intuïtief.

Slimme functies van dit type bloeddrukmeter zijn het herkennen van een hartslag die onregelmatig is (aritmie) en het indelen van de resultaten in WHO categorieën. Zo weet je direct of je bloeddruk goed is, licht verhoogd is of veel te hoog is.

Dit type bloeddrukmeter wordt via een applicatie (de VitaDock) gekoppeld aan je telefoon en maakt het mogelijk om je gegevens altijd in te zien. Het display laat niet alleen je systolische en diastolische bloeddruk zien, maar ook je hartslag. In het geval van een onregelmatige hartslag zal het apparaat een melding geven. Je kunt met dit type bloeddrukmeter gebruik maken van twee gebruikersprofielen. Beide profielen hebben ruimte voor 250 geheugenplaatsen, waardoor je over een langere tijd je eigen meetwaarden bij kunt houden. Het apparaat maakt het ook mogelijk om je gemiddelde bloeddruk te laten zien, door de verschillende metingen met elkaar te vergelijken.