Bloeddrukmeters voor pols: onze 3 favorieten

Het opnemen van je bloeddruk kan in veel situaties echt relevant zijn. Bijvoorbeeld wanneer je problemen hebt met een hoge bloeddruk, daar medicijnen voor hebt gekregen en je niet zeker weet of je bloeddruk al gedaald is. Maar ook gewoon omdat je kunt monitoren of je bloeddruk omhoog is gegaan, of wanneer dat niet het geval is. Veel mensen hebben namelijk een hoge bloeddruk, zonder dat ze daar bewust van zijn. Dit kan helaas heel gevaarlijk voor je lichaam zijn, dus het is belangrijk dat je weet of je daar last van hebt. Een te hoge bloeddruk wordt namelijk ook weleens een sluipmoordenaar genoemd. Aangezien je het vaak niet weet, maar dan na jaren ineens flinke klachten kunt krijgen.

Natuurlijk zijn er veel verschillende bloeddrukmeters waar je uit kunt kiezen. In dit artikel behandelen we verschillende bloeddrukmeters die bekend staan om de uitstekende kwaliteit, zodat jij er een goed beeld van kunt krijgen. Vervolgens kun je nagaan welke van de drie favorieten het beste bij jou past.

Omron RS3 Intelli IT pols bloeddrukmeter

De Omron RS3 Intelli IT heeft verschillende pluspunten waar je van kunt profiteren als het gaat om het meten van je bloeddruk. Een belangrijk punt is dat deze bloedrukmeter detecteert wanneer de manchet op een onjuiste manier is aangebracht. Dit is zeer relevant, want als de bloeddrukmeter dat niet detecteert, kan het zijn dat je in de illusie bent dat het allemaal gewoon prima werkt. Daardoor kun je foutieve resultaten krijgen en dat is natuurlijk zeer tragisch te noemen. Omwille van die reden is dat dan ook zo belangrijk, zodat je zeker weet dat de resultaten kloppen.

Een ander pluspunt is dat deze bloeddrukmeter gemiddeldes meet over 3 metingen. Zoals je misschien wel weet, is een bloeddrukmeting niet altijd accuraat, omdat het bijvoorbeeld kan zijn dat je erg nerveus bent geworden. Daarnaast kunnen er ook andere problemen zijn waar je tegenaan kunt lopen. Deze bloeddrukmeter zorgt er gelukkig voor dat er automatisch een gemiddeld wordt gemeten en dat is natuurlijk zeer voordelig. Daarnaast kan er ook een onregelmatige hartslag mee gemeten worden. Dit bloeddrukapparaat heeft kortom zeer veel functies waar je van kunt genieten. Het is ideaal voor de persoon die regelmatig zijn bloeddruk moet opmeten, maar ook voor mensen die het vrijwillig af en toe willen doen om te kijken of het nog wel goed zit.

Medisana BPW 30 pols bloeddrukmeter

Het voordeel van de Medisana BPW 30 bloeddrukmeter is dat je er zeer nauwkeurige meetresultaten mee kunt meten. De bloeddrukmeter staat echt bekend om die accuraatheid en dat is dan ook een groot voordeel van dit apparaat. Ideaal om thuis regelmatig je bloeddruk te meten. Je kunt dit bijvoorbeeld ook bij een huisarts laten doen, maar dat is in de regel veel meer gedoe, dus omwille van die reden is het aan te raden om deze bloeddrukmeter voor een scherp tarief aan te schaffen. Een ander voordeel van deze bloeddrukmeter is dat hij voorzien is van een groot display. Op die manier kun je gelijk duidelijk de resultaten zien. Ook voor mensen die een slecht zicht hebben, kunnen daar dan namelijk baat bij hebben.

Daarnaast is er een speciale detector waardoor je kunt nagaan of sprake is van een zogenaamde hartritmestoornis. Dit kan namelijk vrij ernstig zijn, dus het is goed dat dit apparaat dat kan opmeten. Je kunt dan een melding krijgen, waarna je vervolgens actie kunt ondernemen. Let wel: uiteraard is het verstandig om dan sowieso naar een huisarts te gaan, want een hartritmestoornis kan erg gevaarlijk zijn. Een ander belangrijk punt is dat deze bloeddrukmeter de gemiddeldes van drie verschillende metingen kan afmeten en dat is natuurlijk ook een fijn idee.

Beurer BC 57 pols bloeddrukmeter

De Beurer BC 57 bloeddrukmeter heeft bijzondere functies die de bovenstaande bloeddrukmeters niet hebben. Dit zorgt er wel voor dat de bloeddrukmeter iets duurder is, maar daar daar staat tegenover dat je er zeer veel plezier van kunt hebben. Bovendien zijn er dan ook de vele gebruikersgemakken alwaar je van kunt profiteren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan gebruik met smartphone of een tablet. Deze kun je daarmee combineren, zodat de gegevens en dergelijke worden opgeslagen, zodat je er een nauwlettend overzicht van krijgt. Veel andere bloeddrukmeters hebben deze functie niet, dus dat is vrij bijzonder te noemen.

Daarnaast meet deze bloeddrukmeter ook onregelmatige hartslagen. Een onregelmatige hartslag kan in veel gevallen gevaarlijk zijn en je kan dan te maken hebben met onderliggende problemen. Deze bloeddrukmeter kan dat al detecteren, zodat je vervolgens gepaste actie kunt ondernemen. Daarnaast is deze bloeddrukmeter ook zeer berucht, omwille van het feit dat deze ochtendhypertensie kan herkennen. In veel gevallen kun je bijvoorbeeld s’ ochtends een hoge bloeddruk hebben en later op de dag niet meer. Dat is soms belangrijke informatie voor bijvoorbeeld je huisarts, dus het kan aan te raden zijn om daar goed op te letten. Ook meet deze bloeddrukmeter het gemiddelde over 3 metingen, zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Bloeddrukmeters voor pols: onze conclusie

We hebben drie verschillende bloeddrukmeters besproken. Er zijn veel overeenkomsten tussen deze bloeddrukmeters waar te nemen, maar daarnaast ook enkele verschillen. Al met al is het altijd belangrijk om een bloeddrukmeter aan te schaffen die het beste bij je past, maar daarbij is het natuurlijk ook van belang om op je budget te letten.