Medisana bloeddrukmeters: onze 3 favorieten

Er zijn verschillende soorten bloeddrukmeters. Bloeddrukmeters zijn zoals het woord al aangeeft bedoeld om je bloeddruk mee op te meten. Een te hoge of juist te lage bloeddruk kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het is voor sommige mensen die op dit vlak een risico lopen dan ook verstandig een bloeddrukmeter in huis te nemen. De ene bloeddrukmeter kan meer dan de ander en de ene werkt voor sommigen prettiger dan de ander. Ook binnen het merk Medisana bloeddrukmeters zijn er grote verschillen. De verschillende apparaten kunnen bijvoorbeeld verschillen in voordelen en nadelen, maar ook in de specificaties. Het is natuurlijk de bedoeling dat de bloeddrukmeter die je kiest er eentje is die goed is en die fijn werkt. Hieronder vindt je onze 3 favorieten met de voordelen en nadelen erbij.

Medisana BU 542 Connect bloeddrukmeter

Deze bloeddrukmeter is een kwalitatief erg goede variant. De bloeddrukmeter onderscheidt zich met name met het feit dat je hem kunt gebruiken via een app door middel van een bluetooth verbinding. De app die je gebruikt is de VitaDock app. Via deze app kun je dan je gegevens te zien krijgen. Bij deze bloeddrukmeter is het zo dat je het apparaat vastmaakt aan je bovenarm. Vanuit daar vindt dan ook de meting van je bloeddruk plaats. Buiten je bloeddruk kun je ook je hartslag, diastolische en systolische zien. Veel mensen vinden dit dan ook erg prettig en het wordt als een voordeel ervaren dat het apparaat in staat is meer dan alleen je bloeddruk te meten.

Deze bloeddrukmeter heeft 2 gebruikersprofielen wat ook erg handig kan zijn als je het apparaat met meerdere mensen wilt gebruiken en van ieder wat gegevens graag wilt opslaan. De bloeddrukmeter kan ook je gemiddelde bloeddruk meten en een berekening maken van het gemiddelde over de afgelopen 3 metingen die je hebt gedaan. Er zijn in totaal zeker 250 geheugenplaatsen beschikbaar op het apparaat. De Medisana BU 542 Connect maakt gebruik van standaard batterijen en het materiaal waaruit het apparaat bestaat is kunststof. Het gewicht van de bloeddrukmeter is zo’n 225 gram. Gebruikers zijn erg tevreden over dat het apparaat gebruiksvriendelijk is en de werking ervan zeer eenvoudig is. Het is makkelijk je bloeddruk te meten en de gegevens af te lezen.

Medisana BU510 bloeddrukmeter

Ook bij deze bloeddrukmeter vindt de meting van de bloeddruk plaats via de bovenarm. Veel mensen vinden dit dan ook erg prettig. Een nadeel van deze variant ten opzichte van de eerste bloeddrukmeter uit dit rijtje van onze 3 favorieten is dat de Medisana BU510 2 maal 90 geheugenplaatsen heeft. Dit is minder dan de hoeveelheid van de geheugenplaatsen van de eerste bloeddrukmeter, maar alsnog is dit in de meeste gevallen ruim voldoende. Een voordeel van deze bloeddrukmeter is dat het display behoorlijk groot is. De bloeddrukmeter kan je bloeddrukwaarden tonen, maar ook je WHO-indicator, geheugennummer en gemiddelde meting kunnen aangetoond worden.

Verder is ook deze variant geschikt om je gemiddelde bloeddruk te berekenen. Dit gemiddelde wordt berekend op basis van de afgelopen metingen die zijn gedaan met het apparaat. Verder ervaren gebruikers het als een groot voordeel dat bij de bloeddrukmeter de informatie erg duidelijk wordt aangegeven. De bloeddrukmeter maakt gebruik van standaard batterijen en wat betreft het materiaal bestaat ook deze variant uit kunststof. De bloeddrukmeter weegt ongeveer 300 gram.

Medisana BW 320 polsbloeddrukmeter

Deze bloeddrukmeter maak je in tegenstelling tot de eerste en de tweede bloeddrukmeter uit dit rijtje van onze 3 favorieten niet vast aan je bovenarm. Je bevestigt deze variant namelijk om je pols. Veel mensen vinden dat fijner dan aan de bovenarm, maar anderen hebben weer liever de bovenarm. Wel is ook deze variant kwalitatief erg goed. De bloeddrukmeter kan echter geen gemiddelde bloeddruk berekenen. Dit wordt dan ook ervaren als een van de nadelen van het apparaat ten opzichten van de anderen. Dit moet in dit geval namelijk handmatig worden gedaan. Wel geeft de bloeddrukmeter een melding wanneer er sprake is van een onregelmatige hartslag. Dit is erg handig want deze melding is behoorlijk opvallend en valt bijna niet over het hoofd te zien. Vooral omdat het hart een belangrijk iets is, wordt het feit dat het apparaat die melding kan geven als iets goeds ervaren.

Deze bloeddrukmeter heeft in totaal 120 geheugenplaatsen. Hierop kun je gegevens opslaan en het voordeel is dan ook dat je deze gegevens niet hoeft te noteren. Het apparaat onthoudt de gegevens. Verder kun je direct via de bloeddrukmeter zien in welke WHO-classificatie je zit. Het apparaat meet goed en ook zeer nauwkeurig wat een groot voordeel is. Weer een ander voordeel is dat je zelfs als je geen verstand hebt van bloeddrukmeters, makkelijk informatie kunt aflezen van deze variant. De gegevens worden namelijk eenvoudig aangetoond. Zo zie je bijvoorbeeld groen licht als iets goed is en rood licht als iets fout is. Dit wordt ook wel een stoplicht systeem genoemd. Ook deze bloeddrukmeter bestaat net zoals de vorige varianten uit kunststof.